SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

samikai
Viestit: 320
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 6:22 pm
Paikkakunta: Nastola

SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja samikai »

Tervehdys!

On pakko aloittaa yleinen keskustelu myös tällä sivustolla, aiheesta uudistetut SM-pilkki säännöt.
Uudet säännöthän SM-pilkin osalta astuvat voimaan vuonna 2013.
Takerrun tässä vaiheessa vain yhteen "uudistukseen" eli 2 viikon rauhoitusaikaan, joka alkaa SM-esikisasta.

Oliko tämä kaikkien vapaa-ajankalastajapiirien yhteinen näkemys. Vai oliko se yksinomaan Tapani Kurjen jyräämä ja tekemä päätös?

Järjestäjän puolelta sääntö on aivan mahdoton toteuttaa... Valvontaa ei saada onnistumaan.
Kahden viikon totaalikiellon järjestäminenkin kalastukselta viranomaisen päätöksellä kuullostais aivan järjettömältä ajatukselta.
Luuletteko, että SM-kisan järjestämiseen löytyy enää halukkuutta?

Olen aivan varma, että useat kilpapilkintään hourahtaneet alkavat miettiä, kuinka kiertää tätä sääntöä.
Helppoa!!!
Kilpailualueella tullaan näkemään useita "turistipilkkijöitä" (jotka eivät "ehkä" osallistu kisaan, mikäli jäävät kiinni) treenamassa muiden antamilla ohjeilla. "Uhrautuville" kavereille vain koordinaatit gps:ään ja valmistelemaan paikkoja, hyvässä tai pahassa.

Kaksi viikkoa on aivan liian lyhyt aika järjestäjälle korjata asioita kisakuntoon.

Esikisasta tulee "kyräilytapahtuma", jossa osallistujamäärään tulee roima notkahdus. Saattaa olla, että myös varsinainen sm-pilkki kokee kovan kolauksen.

Olen saanut paljon pettyneitä yhteydenottoja aiheesta. On esitetty mm. nimilistan /adressin keräystä... Katsotaanpa minkälaisen vastaanoton kirjoitelmani saa aluksi palstan lukijoissa.

Olisi hienoa, että kaikki SVK:n pilkkijaoston jäsenet antavat henkilökohtaisen kannanottonsa asiaan.

Terv Sami
Atte M
Viestit: 148
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 12:25 pm
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Atte M »

Viestistä päätellen Sami ei ole tainnut lukea Facebookista Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön kommenttia aiheesta.
Tässä se nyt tulee, koskien rauhoitusaikaa ja kilpailualueen kokoa.

"Suurin osa sääntökyselyyn vastanneista piireistä kannatti esikisan siirtämistä lähemmäksi varsinaista SM-kisaa. Samalla pilkkijaosto päätti rauhoittaa kisojen välistä ajanjaksoa, ratkaisu joka osa piireistäkin hyväksyi. SM-pilkin osanottomäärä on pudonnut parhailta ajoilta miltei kolmannekseen, jolloin kisa-alueen pienentäminen oli jaoston mukaan luonnollinen ja hyvä ratkaisu. Tätä mieltä oli myös suurin osa vastanneista piireistä. Alue riittää takuuvarmasti n. 2500 pilkkijälle ja samalla sen valvonta helpottuu ja tehostuu."

Itselle tuosta esikisan siirrosta 2vk ennen SM:ää mieleen heti lähinnä se että onko tässä joku pyrkimys saada lisää väkeä esikisaan kun se on viimeinen päivä kun saa harjoitella SM:ään. Ja kai sentään esikisan aikana saa alueelle treenaamaankin mennä vaikka ei esikisaan osallistuisikaan. Kisojen välinen aika siis rauhoitettu, alkaakohan se treenikielto sitten klo 14 vai 15 esikisapäivänä...

Tässä vielä linkki itse sääntöihin http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?lang=fi&svk=149
Avatar
Ripe
Kanootin kalastaja
Viestit: 474
Liittynyt: Ma Helmi 13, 2006 10:30 pm

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Ripe »

pilkkiminenhän on lain mukaan jokamiehenoikeus... joten vaikiaa on mennä rajoittamaan kenekään lakiin perustuvia oikeuksia kisajärjestäjän "valtuuksilla"...

elinkeino-, liikenne- ja ympäristö- eli ELY -keskukset voivat kalastuslain 11 §:än nojalla kieltää yleiskalastusoikeuksiin perustuvan onkimisen, pilkkimisen ja viehekalastuksen tietyillä alueilla...

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820286

kalastusalue voi rajoittaa onkimista ja pilkkimistä oman kalastusalueen alueella... samaan kalastuslain 11 §:ään perustuen... ongelmana sen suhteen on että jos kisa-alueella on useamman kalastusalueen vesialueita... silloinhan jokaisen kalastusalueen... jonka vesialueella kistulisi rajoittaa pilkkimistä ja onkimista omalla kalsatusalueellaan...

toisaalta jos ely-keskus tai kalastusalue rajoittaa onkimista, pilkkimistä ja viehekalstusta tietyllä/tietyillä alueilla... niiden tehtävänä on myös valvoa rajoitusten (rauhoitusten) toteutumista... jolloin valvonta ei ole kisajärjestäjän "ongelma"

vaikka ite en aktiivinen sm-pilkkijä olekkaan... tuli tämmösiä ajatuksia mieleen tästä sääntöuudistuksesta... en tosin ole mikään lakien erityisasiantuntija... mutta avataanpahan vähän keskustelua... ja jos joku viisaampi vois tarkentaa näitä lakiasioita...
Jaa mää vai?
JVee

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja JVee »

...
Viimeksi muokannut JVee, To Helmi 27, 2014 7:45 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vieras
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 10:44 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Viimevuosina on sm-karkelot jääneet omalta osalta väliin siksi, että työt haittaavat harrastusta.
Ilman viikon irtautumista työelämästä on edes vähäisestä menestyksestä ollut turha haaveilla.
Tämän on vähitellen tajunnut myös tavan pilkki-rahvas, ja jättänyt saapumatta paikalle.

Väki vähenee, mutta mitään ei näköjään saisi aiheelle tehdä. Pitäähän ne samat kovaa harjoittelevat saada sinne pallille vuodesta toiseen. Menkääpäs vähän itseenne, ja ajatelkaa oman napanne sijasta edes hetki lajin tulevaisuutta. Mikäli sm-kisa halutaan pitää suuren yleisön tapahtumana, jotain on kertakaikkiaan pakko tehdä.

Nyt on tehty, ja väittäisin, että "pentti-peruspilkkijän" kannalta hyvään suuntaan. Kiitokset rohkeudesta Kurjelle ja kumppaneille.

Myös takarajan suhteen pidän uutta sääntöä erinomaisena, vaikka taatusti kuulunkin kilpapilkkijöiden kovakuntoisimpaan kolmannekseen. Itse ainakin arvostan eniten sellaisia pilkkijöitä, jotka pystyvät tarvittaessa onkimaan voittokalat vaikka vähän isommastakin porukasta, se kun vaatii pelisilmää ja kokemusta karvan verran enempi kuin erakko-onginta kymmenessä kilometrissä. Lisäksi tämäkin uudistus palvelee "karvalakkikansaa", joka tämän lystin muuten maksaa.
Vieras
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 10:44 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Sm-pilkit ja kilpapilkintä ylipäänsä ovat jääneet viimeiset pari-kolmekymmentä vuotta junnaamaan paikoilleen ja nyt suunta tuntuu olevan yhä enemmän väärään suuntaan. Kilpapilkinnän pitäisi enemmän profiloitua haasteelliseksi huippu-urheiluksi, eikä miksikään karvalakki-pappojen jäällä istuskeluksi ajatuksella "tuurilla jos nykyn sais". Tällöin joku vanhempi saattaisi haluta kannustaa lastaan aloittamaan pilkinnän ja kilpailuissa käymisen. Eihän sm-hiihdoissakaan kukaan pärjää parin tervapohjaisilla puusuksilla heitetyn lenkin jälkeen. Kuitenkin joka talvi sadat lapset ja nuoret alkavat hiihtämään tosimielellä, ollakseen tulevaisuuden Heikkisiä ja Kuitusia.

Kilpapilkinnän imagon kohotuksen pitäisi lähteä liitosta, mutta sitä tuskin tapahtuu niin pitkään kuin päättävien elinten keski-ikä on yli 60 v. Aluksi pitäisi palkata ihan mainosfirmoja jotka osaavat asiansa, nostaa esiin esikuvia nuorille ja saada ihan oikeaankin medianäkyvyyttä, paikallislehtien joka talvisten "Matti 75 v. on innokas pilkkimies"-juttujen sijaan, tätä kautta alkaisi mukaan tulla sponsoreita ja rahat muualta kuin liiton nykyisen henkireiän, osanottomaksujen kautta.

Mitä tulee näihin sääntöuudistuksiin, niin ne ovat sieltä ja syvältä. Kuten Samikin kirjoitti, ei tule toimimaan. Miksi ei voida kysyä koskaan kilpailijoiden mielipiteitä ? Miksi pitää kysellä kilpailuista piireiltä, joiden hallituksessa ei välttämättä ole yhtään kisoissa kävijää. Olisiko liian vaikeaa esim. sm-kisoissa jakaa kilpailukortin mukana kyselykaavake/palautelomake ja palautus punnituspaikalle tai vaikka postitse svk:n piikkiin ?
Avatar
Arttu
Viestit: 1256
Liittynyt: Pe Touko 05, 2006 7:23 pm
Paikkakunta: Jkl
Viesti:

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Arttu »

Pitäisköhän järjestää kilpapilkinnän SM kisat!!!
Esim. kilpailualue alkaa 12 km päästä lähtörannasta! :) :)
JVee

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja JVee »

...
Viimeksi muokannut JVee, To Helmi 27, 2014 7:44 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
e.p
Viestit: 79
Liittynyt: To Loka 26, 2006 11:36 pm
Paikkakunta: Jykylä

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja e.p »

Joo-o... Sääntöuudistuksen hyväksyisin täysin, JOS se olisi valvonnan puolesta järkevä ja pilkkiminen olisi täysin kiellettyä kaikilta rauhoitusaikana. Jos/kun se ei voi toimia, en nää tuossa mitään järkeä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kaikki rauhoitukset pois, näin myös työssäkäyvät voivat halutessaan viimeisen lauantain treenata, SM menee samalla matkalla kun treenitki ja paikalliset yrittäjätki varmasti tykkää. Näin ei myöskään valvonnan kanssa tule ongelmaa, kun ei ole "turhia" rauhoituksia.

Kisa-alueesta taas, ruutukisat on erikseen ja "normaalit" pilkkikisat erikseen. En tosiaan nää järkee tässä, koska se on jokaisen henk.koht asia miten pitää kunnostaan huolta. Kisa-alue pitäisi olla tasapuolinen, eli mahdollisuus olisi voittaa kisa niin lähtö- kuin takahavuiltakin, mutta takarajalle pitäs olla sen verran matkaa että tuo Jussin mainitsema pinta-ala toteutus...
Kisapilkintä on kuntolaji, kurkkupurkit ei pärjää!
Avatar
Val
Viestit: 2103
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Val »

Olen ymmärtänyt että SM-pilkeissä haetaan Suomen mestaria pilkkimiseen eikä sitä kellä on paras lotto-onni mihin sattuu reikänsä poraamaan. Ja tälläiset rajoitukset vaan sattuvat lisäämään sitä onnen osuutta aika radikaalilla tavalla. Sopiva rauhoitusaika, mikä olisi järjestäjien valvottavissa olisi 1vrk, maksimissaan 2vrk.

Ja jos joku haluaa/pystyy 30cm hangessa juoksemaan sinne 12km päähän, niin miksi helvetissä ei anneta kaverin juosta sinne?

Jos ei pärjää, niin a) ei ole mahdollisuutta omistautua lajille samalla tavalla kuin huiput tai b) on liian laiska tekemään töitä menestymisensä eteen. Sääntömuutoksilla sitä ei pidä muuttaa... Vaan reilusti katsoa peiliin.
VI
Aate
Viestit: 3
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 10:52 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Aate »

Tuollaisen 2 viikon rauhoituksen valvonta on täysin mahdotonta. Miksi siis luoda SM-tason kisoihin sääntöjä ja määräyksiä, joita ei ole millään lailla mahdollista valvoa? Pilkinnän totaalikieltäminen 2 viikoksi vaatisi viranomaispäätöksen, joka taas jää satavarmasti hakematta tai saamatta ja viime kädessä ainakin valvomatta. Kyse on siis ns. "herrasmies"-säännöstä ja uskoo ken tahtoo, että mokomaa noudatetaan. Minä en ainakaan usko.

Toisekseen pitkänmatkalainen ja vesistöä tuntematon ei pysty enää yhdistämään kisamatkan kylkeen vesistöön tutustumista. Tämä toki vaatii 1-2 lomapäivän käyttöä. Päivässä ei ihmeemmin treenata, mutta olisihan se kiva kerran ennen kisaa käydä edes ihmettelemässä minkälainen vesistö on kyseessä. 2 viikon treenikiellon myötä vuosia alueella kiertäneiden asema paranee kisassa huomattavasti. No, näillä mennään nyt. Seuraavan kerran tuota rauhoitusta muutetaan silloin, kun SM-kisat järjestetään kauempana etelän massoista. Näinhän on ymmärtääkseni käynyt ennenkin.

Mitä olette muuten mieltä kisan sijoittumisesta sunnuntaille? Itse ihmettelen mokomaa, koska ainakin pitkänmatkalainen palaa väsyneenä kotia maanantaina aamuyöstä ja aamulla laahustaa sitten väsyneenä töihin. Eikö olisi kivempi kisailla lauantaina ja palata kotiin hyvin levänneenä sunnuntain aikana? Tuntuisi, että järjestäjienkin olisi sunnuntaina helpompi purkaa kaikessa rauhassa rakenteet sun muut.
RK
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Touko 06, 2011 10:03 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja RK »

Hei,

hyvä että keskustelua herää. Mielipiteitä näissä jutuissa on monia. Oma tiukka mielipiteeni rauhoitusajan suhteen on se, että pitkä rauhoitusaika on erittäin hyvä juttu ja rauhoitus voisi olla jopa pitempi kuin 2 viikkoa! Uusi käytäntö vähentää sitä että määrätty porukka kävelee/juoksee suoraan valmiiseen pöytään/pöytiin. Se on periaatteessa melkein sama asia kuin mentäisiin särkikisoissa etukäteen mäskätyille paikoille. Jokainen kisakonkari tietää sen, että eivät ne ahvenet keskimäärin vesissä niin paljoa ui etteikö treeneillä ole huomattavaa merkitystä lopputulokseen, ainakin jos on mahdollista etsiä varapaikallekin varapaikka. Uusi sääntö asettaa myös pitkänmatkalaiset ja ne joilla ei muuten ole mahdollisuutta treenata (kuitenkin enemmistö pilkkikansasta) samalle viivalle. Eli tämä lisää huomattavasti koko kisan tasapuolisuutta. On aivan turhaa puhua, että nyt kisasta tulee sellainen että "se voittaa kuka sattuu tuurilla poraamaan ensimmäisen reikänsä kalaparven päälle". Kovat pilkkiukot ja -akat erottuvat porukasta aivan varmasti edelleen. Epäilen että paljolti samat naamat kuin aiemminkin. Kaikilla on sama mahdollisuus tutustua kisa-alueeseen esikisoissa ja ennen esikisoja. Esikisoista tulee varmaan "treenaajien sm kisat" ja viralliset sm kisat on sitten tasapuolisemmat, mikä on ainakin meikäläisen oikeustajulla oikein..

Kisa-alueen pienentäminen taas on huono juttu, eli tässä suhteen olen samaa mieltä kritisoijien kanssa. Uusi sääntö on huono ja perustelematon, raja voisi olla 10km päässä. Sitä varten on eri sarjat olemassa että vanhenevat ja siksi ehkä huonokuntoisemmat kisaavat omissa sarjoissan..

Jotenkin vaan tuntuu omituiselta tästäkin keskustelusta ilmenevä huoli siitä, että harjoittelukieltoa rikotaan eli käytetään kisassa hyväksi tietoa joka olisi saatu rikkomalla rauhoituskieltoa. Keskusliitto voisi antaa mielestäni selkeän lausunnon siitä, että "sunnuntaikalastajilta tms. treenikiellon aikana saatavan tiedon kerääminen ja käyttö" on kiellettyä, ja toivomuksen siitä että sunnuntaikalastajat eivät kävisi kisavedellä 2 viikon aikana pilkkimässä ollenkaan. Kuten on käynyt ilmi, kieltoa sunnuntaipilkkijöille ei voida lailla määrätä, ja treenikieltoa tässä mielessä rikkovia valvoa. Jokaisen on syytä kuitenkin huomata että ei montaa muutakaan pykälää voida valvoa, ja koko lajihan perustuu REHELLISYYTEEN ja siihen että sääntöjä noudatetaan! Esimerkiksi, vaikka syöttäminen on luomukisoissa kielletty, ei kukaan varmaan oleta sitä että kisaajat syöttävät silloin jos heitä ei voida valvoa.. tai sitä että navigaattori kaivetaan saaren takana taskusta kun kukaan ei ole näkemässä. Joku voi aika helposti huijata jos haluaa, mutta se on sitten oma häpeänsä ja sille ei voi mitään. Jos vaara on olemassa että harjoittelukieltoa rikotaan "sunnuntaikalastajien" avulla, eikö koko pilkkikansa voisi ottaa yleisen jyrkän tuomitsevan asenteen näitä "sunnuntaipilkkijöiden" käyttäjiä kohtaan. Eli julkinen häpeä ja henkinen mitalinhimmennys, ja harkinta seurasta erottamisesta, jos kuullaan että tätä sääntöjen rikkomista tapahtuu.. Mutta sitä ennen keskusliiton tulisi toki kirjallisesti julkistaa tämä "sunnuntaikalastajilta tms. treenikiellon aikana saatavan tiedon keräämisen ja käytön" kielto, jottei puuha jää harmaalle vyöhykkeelle. Jos ei selkeästi kielletä niin sitten joku paatuneempi voi sillä verukkeelle sääntöä rikkoa mutkan kautta..

Eipä muuta, tuossa oli mielipiteitä. Valoista positiivista mieltä ja kireitä siimoja kaikille! Lohjalla nähdään toivottavasti!

t. RK.
Aate
Viestit: 3
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 10:52 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Aate »

RK kirjoitti: Kovat pilkkiukot ja -akat erottuvat porukasta aivan varmasti edelleen. Epäilen että paljolti samat naamat kuin aiemminkin. Kaikilla on sama mahdollisuus tutustua kisa-alueeseen esikisoissa ja ennen esikisoja. Esikisoista tulee varmaan "treenaajien sm kisat" ja viralliset sm kisat on sitten tasapuolisemmat, mikä on ainakin meikäläisen oikeustajulla oikein..
Myönnettävä on, että varmaankin aika suuren porukan osalta tasapuolisuus lisääntyy. Siis niiden, jotka tuntevat paikan entuudestaan ja/tai pääsevät ennen rauhoitusta paikalla käymään. Pitkänmatkalainen ei välttämättä pysty pari kertaa parin viikon aikana reissuun. Jos ei muuta niin käy se ainakin lompakon päälle. Mutta sinänsä ajatus esikisojen ajankohdasta juuri ennen rauhoitusta on hyvä. Jos vain pystyy esikarkeloihin osallistumaan. Itse en tuohon tuuritekijään usko vaikka rauhoitus olisi kuinka pitkä tahansa. Kyllä siellä tuloslistojen kärjessä tulee olemaan edelleen tekijämiehiä ja -naisia. Varsinkin kun kisakalana pysyi ahven ja hyvä niin.

Eniten kaukaa tulevana kyrsii kisan sijoittuminen sunnuntaihin. Luulisi, että järjestävä seura pystyisi viikolla iltahommina talkoilemaan puitteet kuntoon ja kisa saataisiin käyntiin jo lauantaina. Kisan jälkeen olisi aikaa katsella palkintojen jako ja halutessaan olisi mahdollisuus yöpyä paikkakunnalla. Sunnuntaiaamuna kotimatkalle. Tai kiireiset jo lauantaina, mutta jäisi jokatapauksessa sunnuntai lepäilyyn tulevaa työviikkoa varten.
Harppa
Sippoli
Viestit: 589
Liittynyt: Pe Marras 11, 2005 4:06 pm
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Harppa »

:D :D Mitä noista uudistuksista riitelemään kaikkihan on samalla lähtöviivalla. :P :P
Terveppä terve.
Vieras
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 10:44 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Kisat jatkossa lauantaille. Uskoisin pitkämatkalaisia tulevan enempi, ja paikalliset majoitus/ravitsemusliikkeetkin hyötyisivät.
Vieras
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 10:44 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Vieras »

RK kirjoitti:Jos vaara on olemassa että harjoittelukieltoa rikotaan "sunnuntaikalastajien" avulla, eikö koko pilkkikansa voisi ottaa yleisen jyrkän tuomitsevan asenteen näitä "sunnuntaipilkkijöiden" käyttäjiä kohtaan. Eli julkinen häpeä ja henkinen mitalinhimmennys, ja harkinta seurasta erottamisesta, jos kuullaan että tätä sääntöjen rikkomista tapahtuu.. Mutta sitä ennen keskusliiton tulisi toki kirjallisesti julkistaa tämä "sunnuntaikalastajilta tms. treenikiellon aikana saatavan tiedon keräämisen ja käytön" kielto, jottei puuha jää harmaalle vyöhykkeelle. Jos ei selkeästi kielletä niin sitten joku paatuneempi voi sillä verukkeelle sääntöä rikkoa mutkan kautta..
Menee aika monimutkaiseksi jos aletaan säätämään yksiselitteistä sääntöä siitä mitä tietoa "sunnutaikalastaja" saa jakaa sm-kilpailun harjoituskiellon aikana. Onko sunnuntaikalastajalta sallittua kysellä kalapaikasta ja välineistä yleistä tietoa harjoituskiellon aikana tai kysyä esimerkiksi "missä arvioisit kalojen oleilevan nyt pohjautuen kahden viikon takaiseen tietoon?". Miten sunnuntaipilkkijää tulisi rangaista tietovuodosta jos hän parin kaljan jälkeen erehtyy kehuskelemaan harjoituskiellon aikana saamallaan ahvensaaliillaan paikallisessa kisaa edeltävänä perjantaina? Entä millainen salassapitovelvollisuus koskee jäällä ollutta hiihtäjää joka havaitsee sunnuntaipilkkijän kiskovan kalaa aivan simona kisa-alueelta harjoituskiellon aikana. Pitääkö kisajärven rannalla asuvan kilpapilkkijän muuttaa pois kotoaan harjoituskiellon ajaksi ettei vahingossakaan sivusilmällä saisi sääntöjen vastaista tietoa sunnutaipilkkijöiden edesottamuksista? Jos vaikka havaitsee tupakilla käydessä heiluvat kädet ukkelilla karikon kupeessa ja toisen ukkelin jäällä pomppivat pannukarkeat oman laiturin nokassa. Säännön on kuitenkin oltava yksiselitteinen että mitään rangaistusta voidaan antaa. Oikeusvaltiossa ei julkinen nöyryytys, henkinen mitallin himmennys ja seurasta erottaminen tapahdu kuulopuheiden perusteella. Pitää olla selkeät säännöt ja vahva näyttö.

Jos jäällä saa pilkkiä harjoituskiellon aikana niin siellä varmasti joku myös pilkkii. Näin se vaan menee. Totaali kahden viikon valvottu kalastuskielto on ainoa oikea vaihtoehto tässä tapauksessa, jolloin jäälle ei ole mitään asiaa kalastusvälineiden kanssa. Tosin harjoituskiellon aikana varmaan saa jäällä käydä vaikka laikuttamassa, porailemassa, kaikuluotaamassa tai vaikka hiihtämässä jos siltä tuntuu nämähän eivät ole lainkaan kalastusta...

Gepsit pitäisi tulevaisuudessa sallia, kun yksinkertaisesti ne ovat monella tapaa perusteltavia turvallisuutta parantavia tekijöitä. Esimerkiksi merikisa ja sankka sumu. Ilman gepsiä saatat kävellä vaikka laivaväylään jossa vaan riite ja lumi naamiona. Joissain uusissa kännyköissä on topokartat ja gps vakiona. Mahdoton sääntö valvoa. Sen rehellisyyden varaan en paljoa laskisi. Aina kun kalat punnitaan vaikka pussissa menee jonkun pussiin kivi, lunta, jäätä, vettä tai vaikka märkä käsipyyhe. Tietysti vahingossa ei kai kukaan tätä niin vakavasti ota että tollaseen ryhtyisi...
Vieras
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Syys 24, 2006 10:44 am

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Vieras »

RK kirjoitti:Jos vaara on olemassa että harjoittelukieltoa rikotaan "sunnuntaikalastajien" avulla, eikö koko pilkkikansa voisi ottaa yleisen jyrkän tuomitsevan asenteen näitä "sunnuntaipilkkijöiden" käyttäjiä kohtaan. Eli julkinen häpeä ja henkinen mitalinhimmennys, ja harkinta seurasta erottamisesta, jos kuullaan että tätä sääntöjen rikkomista tapahtuu.. Mutta sitä ennen keskusliiton tulisi toki kirjallisesti julkistaa tämä "sunnuntaikalastajilta tms. treenikiellon aikana saatavan tiedon keräämisen ja käytön" kielto, jottei puuha jää harmaalle vyöhykkeelle. Jos ei selkeästi kielletä niin sitten joku paatuneempi voi sillä verukkeelle sääntöä rikkoa mutkan kautta..
Menee aika monimutkaiseksi jos aletaan säätämään yksiselitteistä sääntöä siitä mitä tietoa "sunnutaikalastaja" saa jakaa sm-kilpailun harjoituskiellon aikana. Onko sunnuntaikalastajalta sallittua kysellä kalapaikasta ja välineistä yleistä tietoa harjoituskiellon aikana tai kysyä esimerkiksi "missä arvioisit kalojen oleilevan nyt pohjautuen kahden viikon takaiseen tietoon?". Miten sunnuntaipilkkijää tulisi rangaista tietovuodosta jos hän parin kaljan jälkeen erehtyy kehuskelemaan harjoituskiellon aikana saamallaan ahvensaaliillaan paikallisessa kisaa edeltävänä perjantaina? Entä millainen salassapitovelvollisuus koskee jäällä ollutta hiihtäjää joka havaitsee sunnuntaipilkkijän kiskovan kalaa aivan simona kisa-alueelta harjoituskiellon aikana. Pitääkö kisajärven rannalla asuvan kilpapilkkijän muuttaa pois kotoaan harjoituskiellon ajaksi ettei vahingossakaan sivusilmällä saisi sääntöjen vastaista tietoa sunnutaipilkkijöiden edesottamuksista? Jos vaikka havaitsee tupakilla käydessä heiluvat kädet ukkelilla karikon kupeessa ja toisen ukkelin jäällä pomppivat pannukarkeat oman laiturin nokassa. Säännön on kuitenkin oltava yksiselitteinen että mitään rangaistusta voidaan antaa. Oikeusvaltiossa ei julkinen nöyryytys, henkinen mitallin himmennys ja seurasta erottaminen tapahdu kuulopuheiden perusteella. Pitää olla selkeät säännöt ja vahva näyttö.

Jos jäällä saa pilkkiä harjoituskiellon aikana niin siellä varmasti joku myös pilkkii. Näin se vaan menee. Totaali kahden viikon valvottu kalastuskielto on ainoa oikea vaihtoehto tässä tapauksessa, jolloin jäälle ei ole mitään asiaa kalastusvälineiden kanssa. Tosin harjoituskiellon aikana varmaan saa jäällä käydä vaikka laikuttamassa, porailemassa, kaikuluotaamassa tai vaikka hiihtämässä jos siltä tuntuu nämähän eivät ole lainkaan kalastusta...

Gepsit pitäisi tulevaisuudessa sallia, kun yksinkertaisesti ne ovat monella tapaa perusteltavia turvallisuutta parantavia tekijöitä. Esimerkiksi merikisa ja sankka sumu. Ilman gepsiä saatat kävellä vaikka laivaväylään jossa vaan riite ja lumi naamiona. Joissain uusissa kännyköissä on topokartat ja gps vakiona. Mahdoton sääntö valvoa. Sen rehellisyyden varaan en paljoa laskisi. Aina kun kalat punnitaan vaikka pussissa menee jonkun pussiin kivi, lunta, jäätä, vettä tai vaikka märkä käsipyyhe. Tietysti vahingossa ei kai kukaan tätä niin vakavasti ota että tollaseen ryhtyisi...
jp_o
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2005 8:28 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja jp_o »

Murahdanpa minäkin muutaman sanan. Max 6 km takarajalle on riittävä, koska ei mene kuin kullin luikahdus kun ko. geimeissä ei ole 500 onkijaa enempää. Tilaa silloin riittää. Tällaiset sääntökokeilut vähentää porukkaa vaan entisestään.
Kahden viikon rauhoitus perseestä ja kisailijoiden tiedustelijoita varmasti jäällä riittää. Yhden päivän rauhoitus on ollut hyvä ja minun puolesta kaikki rauhoitukset voisi poistaa. Tulevilla säännöillä tuurin merkitys kasvaa liian suureksi että voisi kunnolla puhua SM-kisoista. Mielestäni. Mihin tahansa kilpalajiin pätee se, että ilman harjoittelua ei yleensä pääse huipulle. Tässä meidän hommassa se tarkoittaa kisa-alueen kartoittamista ja potentiaalisten kalapaikkojen selvittämistä harjoittelun avulla. Olen aina kokenut niin että kalan saamiseen vaaditaan aina vähän tuuria ja nyt tuuria sen kalan löytämiseen tarvittaisiin kahta kovemmin. Eiköhän ne se normi karvahattukansa jäänyt pois kisoista jo silloin ensimmäisten miljoonapilkkien aikaan, joten nyt enimmäkseen jäljellä oleva porukka osaa kaikki vetää kalaa kun se vaan sattuu alle. Tuskin yhtään sunnuntaipilkkijää lisää ei tämä muutos tuo kisoihin.
Kahdessa viikossa kala liikkuu ja paljon eikä se taitopilkkijäkään vedä kuin suokuokalla tyhjästä lahdesta. Jotenkin tulee vaan mieleen että tällä tavalla pöytä on täysin katettu paikallisille tekijöille, jotka ovat pilkkineet koko ikänsä ko. lutakkoa.
Tuntuu vaan että nykypäivän kirous on kohdannut kilpapilkintääkin eli kaikki pitää olla jatkuvaa muutosta ja venkslaamista. Tällä kustaan vaan omaan nilkkaan kun viimeinenkin kiinnostus lajia kohtaan hiipuu.
Itse odotan lohjan kisoja suurella mielenkiinnolla, koska se onkin sitten viimeinen sm vähään aikaan, jossa voi reenata joukkueen kanssa normaalisti ja tehdä suunnitelmat kisaan viime hetken reenailujen pohjalta. Ensi vuonna tilanne onkin ihan toinen. Missä muuten pidetään? Siihen kisaan voi lähteä kuin lohipilkkeihin. Tärppiin asti aika lailla säkästä kiinni, mutta sen jälkeen täytyy osata.

Loppuyhteenvetona SVK:n suuntaan: näillä muutoksilla ei saada yhtään enempää osallistujia, mutta niitä voidaan menettää jonkin verran.

ollikainen
Kireitä!
rysäkeppi
Viestit: 125
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2007 6:51 pm
Paikkakunta: jokioinen

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja rysäkeppi »

melkosta murinaa .... uudet säännöt mielesäni kohti parempia kisoja,loppuu se alytön hakkaaminen ... lohjalle en tule mutta 2013 ... maanantai pilkkijä :lol:
loimijoki on kuraprunni
RM
Viestit: 27
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 4:15 pm

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja RM »

Samaa mieltä kuin jp_o ja vieras. Jos tosiaan ennakkoharjoittelu kielletään, antaa se liian suuren edun paikkakuntalaisille. Harjoittelu täysin vapaaksi niin silloin peli on tasapuolista kaikille.
RK
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Touko 06, 2011 10:03 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja RK »

Moi,

tulihan sitä keskustelua.. :)

>Menee aika monimutkaiseksi jos aletaan säätämään yksiselitteistä sääntöä siitä mitä tietoa "sunnutaikalastaja" saa jakaa >sm-kilpailun harjoituskiellon aikana. Onko sunnuntaikalastajalta sallittua kysellä kalapaikasta ja välineistä yleistä tietoa >harjoituskiellon aikana tai kysyä esimerkiksi "missä arvioisit kalojen oleilevan nyt pohjautuen kahden viikon takaiseen tietoon?".

Jos halutaan ottaa selkeä kanta tähän ongelmaan, ja jos esittämäni "sunnuntaikalastajilta harjoitteluaikana saadun tiedon käyttö" joskus kielletään, niin loogista olisi että sallittua on toki kysellä kiellon aikana järvellä käyneeltä sunnuntaikalastajilta tietoja yleisesti järvestä muttei sitä missä missä ahventa on ollut parhaiten kisaa edeltävän kahden viikon aikana.. Omantunnonkysymys, ja perustuu rehellisyyteen.

>Miten sunnuntaipilkkijää tulisi rangaista tietovuodosta jos hän parin kaljan jälkeen erehtyy kehuskelemaan harjoituskiellon aikana >saamallaan ahvensaaliillaan paikallisessa kisaa edeltävänä perjantaina?

On täysin eri asia, että joku sunnuntaipilkkijä kaljoissaan kehuskelee, kuin että kisaan osallistuvan kilpapilkkijän toimesta tieten tahtoen laitetaan joku "urkkimaan ja treenaamaan" harjoittelukiellon ajaksi. Ei tästä todellakaan tarvi ongelmaa tehdä jos pelin henki olisi se että toimitaan rehellisesti ja reilusti kuten edellisessä viestissä kirjoitin.. Ei montaa muutakaan sääntöä voi valvoa vaan homma tässä lajissa perustuu aivan muuhun, mitä kaikki eivät ehkä vielä ole oivaltaneet.

>Säännön on kuitenkin oltava yksiselitteinen että >mitään rangaistusta voidaan antaa. Oikeusvaltiossa ei >julkinen nöyryytys, >henkinen mitallin himmennys ja seurasta erottaminen >tapahdu kuulopuheiden perusteella. Pitää olla selkeät >säännöt ja vahva >näyttö.

Olen ehdottomasti samaa mieltä Vieraan kanssa siitä että pitää olla varma tieto että sääntöä on rikottu jos mennään millään tasolla sanktioihin, eikä mitään kuulopuhe-epäilyjä! Lähinna pääajatukseni oli se, että ihmisten asenteissa saisi tapahtua jyrkkä muutos suhtautumisessa tämän tyyppiseen huijaukseen, jolloin moni ei kehtaisi puuhaan ryhtyä, jos on kerran epäilystä että se tulee aiheuttamaan ongelmia.

>Entä millainen salassapitovelvollisuus koskee jäällä ollutta >hiihtäjää joka havaitsee sunnuntaipilkkijän kiskovan kalaa aivan >simona kisa-alueelta harjoituskiellon aikana. Pitääkö kisajärven >rannalla asuvan kilpapilkkijän muuttaa pois kotoaan >harjoituskiellon ajaksi ettei vahingossakaan sivusilmällä saisi sääntöjen >vastaista tietoa sunnutaipilkkijöiden edesottamuksista? >Jos vaikka havaitsee tupakilla käydessä heiluvat kädet ukkelilla karikon >kupeessa ja toisen ukkelin jäällä pomppivat pannukarkeat >oman laiturin nokassa.
> -------------
>Jos jäällä saa pilkkiä harjoituskiellon aikana niin siellä varmasti joku myös pilkkii. Näin se vaan menee. Totaali kahden viikon >valvottu kalastuskielto on ainoa oikea vaihtoehto tässä tapauksessa, jolloin jäälle ei ole mitään asiaa kalastusvälineiden kanssa. >Tosin harjoituskiellon aikana varmaan saa jäällä käydä vaikka laikuttamassa, porailemassa, kaikuluotaamassa tai vaikka >hiihtämässä jos siltä tuntuu nämähän eivät ole lainkaan kalastusta...

Olen samaa mieltä että tämä "muuten vaan" jäällä liikkuminen on nyt harmaata aluetta niin kauan kuin siihen ei oteta sääntöä. Selkeintä olisi että rajataan kisaan osallistujilta kokonaan järvellä liikkuminen rauhoituskiellon aikana (rannalta varmaan voisi antaa kiikaroida tupakki kourassa, mutta vain sillä ehdolla että toisessa kädessä on kaljapurkki ;)..). Nyt tosiaan harjoittelukiellon aikanahan saa laillisesti käydä hiihtämässä, kävelemässä ja vaikka kelkalla ajamassa.

Kommentti RM:lle ja muille, jotka vetoavat siihen että paikkakuntalaisilla on harjoittelukiellosta johtuen tulevaisuudessa liian suuri etu: ainahan paikkakuntalaisilla on etua, mutta etu ei ole samoilla naamoilla kuin kerran 10-20 vuodessa kisapaikkojen kierrosta johtuen, mikä lienee edelleenkin kisaa tasapuolistava tekijä kun ajatellaan koko Suomen pilkkikansaa.. Väitän, että treenikiellosta johtuen paikkakuntalaisille on uuden säännön myötä itse asiassa vähemmän etua kuin aiemmin, kun eivät enää pääse kriittisenä aikana jäälle vaikkapa töiden välissä! Treenikiellon vaikutuksesta osanottajamääriin on aivan turhaa etukäteen arvailla. Täällä purnataan mutta tiedän hyvin monta kisaajaa jotka ovat jättäneet SM-kisat pois kokonaan, juuri sen takia että kisa ei pitkänmatkalaisille ole tasapuolinen kun porukka kävelee suoraan kalapaikoille, tarkoittaen sitä että kisa on nykyään "SM-pilkkikisatreeni-kisa", mitä se toki lienee ollutkin pitkään. Lajin luonnehan tulee uuden säännön myötä toki muuttumaan, se on selvää. Arvelen että kisat muuttuvat nyt kuitenkin ison enemmistön mielipiteen mukaiseksi. Demokratiaa vai vähemmistön diktatuuria, kas siinäpä pulma?

Eipä muuta, kuin löylyvettä kiukaalle taas ja mielipiteitä kehiin. Ja kireitä siimoja, ei mieliä..
Viimeksi muokannut RK, Ti Tammi 24, 2012 8:52 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
tapsa
Viestit: 330
Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Paikkakunta: Savo
Viesti:

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja tapsa »

Tunteet käyvät kuumina eikä siinä ole mitään pahaa, päinvastoin.
Viime talven Lappajärven SM-pilkit poikivat heti kisojen jälkeisellä viikolla valitusten ryöpyn jossa peräänkuulutettiin järjestäjien sitoutumista hommaan sekä kritisoitiin voimakkaasti kilpailualueen kokoa ja valvontaa. Suurin epäkohta valittajien mielestä oli kuitenkin yhden päivän rauhoitus jonka he kokivat epäoikeudenmukaiseksi. Ja tietysti se että ruokaa ei riittänyt punnituksessa käyneille.

Huhtikuussa tuli ensimmäinen virallinen esitys SVK:n hallitukselle:
Esitys SM-pilkin sääntöihin

Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri esittää SVK:lle seuraavia lisäyksiä ja muutoksia;
- kisa tulee muuttaa tasapuolisemmaksi kaikille kilpailijoille ja sääntöihin tulee lisätä kilpailualueesta seuraavaa:

- Kilpailualueen takaraja tulee olla lähdöstä maksimissaan 5 km päässä.


- Kilpailun järjestäjälle velvollisuus tehdä riittävä määrä aurattuja reittejä tai moottorikelkka uria tasapuolisesti koko kilpailualueelle.

Edellä mainitut muutokset mahdollistavat tasavertaisemmat mahdollisuudet kilpailijoille liikkua kilpailualueella siirtymäaikojen puitteissa. Näillä toimenpiteillä SM-pilkistä saadaan kalastuskilpailu eikä juoksukilpailu jota se nykyisin muistuttaa.


- esikisan ja varsinaisen sm-pilkin väli 2 viikkoa joka olisi kokoajan rauhoitettu harjoittelulta

- Kilpailun punnituksesta tulee sääntöihin lisätä pykälä jossa kilpailun järjestäjä velvoitetaan huolehtimaan siitä että jokaista vaakaa kohden on vähintään kaksi seulaa ja riittävä määrä seulojia. Kaikkien kilpailijoiden kalat tulee seuloa ja sitä on myös valvottava.

Edellisellä lisäyksellä saadaan kalojen punnitus ja sitä kautta tuloslaskentaa ja palkintojenjakoa nopeutettua.Pohjois-Karjalan Vapaa-ajankalastajapiiri ry Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri ry

Pj. Timo Hartikainen Vpj. Kalevi Kaasinen


Yhdistyslaki käskee nostamaan asian pöydälle jos kymmenysosa jäsenistöstä sitä vaatii. Eli piirikysely oli selviö.
Piirien kannanotot puolsivat suurimmalta osalta pitkää rauhoitusta.
Lähes kaikki vastanneet ehdottivat alueen rajoittamista 5-6 kilometriin.
SVK: rahatilanteesta ja yleisestä hitaudesta johtuen sääntötarkastuksista ei ole pöytäkirjaa koska eri jaoksilla ja kilpailu toimikunnalla ei ollut varaa pitää kokousta sääntötarkistusten osalta.
Säännöt tulivat nykyiseen muotoonsa ”virkamiestyönä”.

Joitain omia ajatuksia vastineeksi edellä kirjoitettuihin.
Sami kirjoitti että esikisojen kävijämääriin tulee raju notkahdus. Itse en usko tuota vaan viimeinen harjoittelu päivä ja mahdollisuus vertailla eri alueitten tuloksia tulee kasvattamaan osanottaja määrää. Viime talven reilu parisataa esikisaajaa ei antanut järjestäjille mitään tietoa itse SM:ää varten. Ei ollut tarvetta käyttää sähköistä tuloslaskentaa eikä päästy testaamaan punnitusta. Se kaikki näkyi sitten varsinaisessa kisassa. Esikisojen taloudellinen tuotto on hyvin tärkeä järjestäjille ja antaa mahdollisuuden jakaa parempia palkintoja SM-pilkissä.
Rauhoituksen valvonta on ollut monen huolena. Laki antaa kalastusalueelle tai ELY keskukselle mahdollisuuden kieltää pilkkiminen tietyllä alueella määräajaksi. Kalastusalueet ovat suhtautuneet myötämielisesti kilpailua edeltäviin rauhoituksiin. Kalastusalue on viranomainen ja sen asettama kielto koskee kaikkia. Kalastusalueen organisaatio on sen verran kevyempi kuin ELY: n että kielto päätös kannattaa hakea sieltä. Ennakkopäätös kiellosta vaaditaan järjestäjiltä SM-pilkin hakemuksessa.

Porukka vanhenee ja kaikki eivät osaa arvioida oikein voimiaan ja kuntoaan. Pienempi alue on valvonnan ja ensiavun kannalta helpompi ja turvallisempi.
Paljon on puhuttu myös sunnuntaipilkkijöistä. Onko ne niitä jotka eivät työ tai perheen takia pääse harjoittelemaan kisaa edeltävää viikkoa? Vai onko ne nössöjä Ruotsalaisia joilla on ollut 10 päivän treenikielto omissa kilpailuissaan ijät ja ajat. Eikä kukaan valita siellä koska se kuuluu heidän pilkkikisa kulttuuriinsa.
Atte M
Viestit: 148
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 12:25 pm
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja Atte M »

tapsa kirjoitti: Viime talven Lappajärven SM-pilkit poikivat heti kisojen jälkeisellä viikolla valitusten ryöpyn jossa peräänkuulutettiin järjestäjien sitoutumista hommaan sekä kritisoitiin voimakkaasti kilpailualueen kokoa ja valvontaa. Suurin epäkohta valittajien mielestä oli kuitenkin yhden päivän rauhoitus jonka he kokivat epäoikeudenmukaiseksi.

Edellä mainitut muutokset mahdollistavat tasavertaisemmat mahdollisuudet kilpailijoille liikkua kilpailualueella siirtymäaikojen puitteissa. Näillä toimenpiteillä SM-pilkistä saadaan kalastuskilpailu eikä juoksukilpailu jota se nykyisin muistuttaa.

Porukka vanhenee ja kaikki eivät osaa arvioida oikein voimiaan ja kuntoaan.
Ennen kisoja sääntöihin kuitenkin oltiin tyytyväisiä siis mutta kisojen jälkeen ei? On sitä ennenkin SM:ssä saanut mennä pitkälle ja kauemmaksikin kuin Lappajärvellä. Välillä sitten on ollut pienempiä alueita kuten Urajärvi ja mielestäni on ihan hyvä että on eri tyyppisiä kisapaikkoja.

Kritisoitiinko valvontaa siis kisan aikana vai sitä ennen? Kuuleman mukaan kilpailualueella oli jonkun verran ollut pilkkijöitä kisaa edeltävänä päivänä.

Nykyiset kisat juoksukilpailut? Aika kaukana siitä kun tällainen toissasyksynä 2600m cooperissa juossut menee 8km päähän ensimmäisten joukossa ja keskinopeuskin oli mennessä huimat 7km/h. Kävelemällä koko matkan mulle olis jäänyt ehkä 10-15min vähemmän pilkkimisaikaa. Voiko tuota edes juoksuksi vielä sanoa ja en kyllä nähnyt ketään joka olisi koko matkan juossut. Olen pikemminkin huolissani nykyisten pilkkijöiden kunnosta.

Eikö tuon menoajan voisi pikemminkin ottaa SM-pilkistä pois niin jokainen voi sitten vähän käyttää harkintaansa käyttääkö aikansa pilkkimiseen vai liikkumiseen.

Porukka tosiaan vanhenee jatkuvasti ja veikkaan että vanhenee edelleenkin jos lajin suuntaus on tämä.
samikai
Viestit: 320
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 6:22 pm
Paikkakunta: Nastola

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja samikai »

Hyvä Poijjaat!!!!

Alkaahan tässä keskustelu viriämään... Vielä kun uskaltaisitte kaikki omilla nimillänne...

Tapsalle:
Väitätkö ihan aikuisten oikeesti, että kisajärjestäjä siirtää SM-esikisatuotoista rahaa varsinaiseen SM-pilkkiin ja sen palkintoihin???
Tän mä haluaisin nähdä!!! Esikisastahan ei tarvitse olla SVK:lle tilivelvollinen, joten kaikki varmasti jää järjestäjän kirstuun mitä vähiä tuottoja tulee.

Esikisapäivänä tapahtumapaikalle saattaa tulla enemmän väkeä mitä muutamana vuonna ollut.
Mutta kuinka moni maksaa esikisan osallistumismaksun, onkin aivan eri asia. KYRÄILYKSI MENEE!
Kanttiinissa voi olla vähän enemmän vilskettä...

"Vanhaan" aikaan SM-pilkit myönnettiin kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Vuoden 2012 jälkeen ei ole taaskaan tiedossa tulevia järjestäjiä. Miksi???
En usko, että monikaan vastuullinen taho pystyy ottamaan SM-pilkin järjestämisvastuuta uusilla säännöillä.
Toivottavasti olen väärässä.

Joku tais ohittaa seuraavan sääntöasian kirjoituksessaan:
"GPS-laitteen käyttö kielletty."

Kerroppa Tapsa...

Kuinka asiaa voidaan valvoa kilpailun aikana??? Sorry, vastaan puolestasi: Ei mitenkään!!!

Onko päättäjillä hajuakaan kuinka monella metsästyksen ja kalastuksen harrastajalla on karttaohjelmia koneissaan?
Luuletteko vieläkin, että esim. kaikki viimetalven SM-kisoissa Vimpelin puolelle suunnistaneet pilkkijät menivät harjoitelluille kalapaikoilleen pelkän kisakartan avulla...
Eikö tässäkin säännöpykälässä olisi voitu mennä jo nykyaikaan?

Lisää kommentteja, kiitos!

Sami
Avatar
tapsa
Viestit: 330
Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Paikkakunta: Savo
Viesti:

Re: SM-pilkin sääntöuudistuksesta...

Viesti Kirjoittaja tapsa »

GPS laitteen ja puhelimen käyttö piirikyselyssä: 1 piiri kehoitti miettimään mahdollisuuksia ja haittoja, 1 piiri ilmoitti sallivansa jonka jälkeen ko.piirin kilpailutoimikunta ilmoitti että he suhtautuvat kielteisesti ja loput vastanneet ilmoittivat, jotkut hyvinkin jyrkästi, kielteisen kantansa.
Vastaa Viestiin