SVK

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

m.e
Viestit: 1154
Liittynyt: To Tammi 18, 2007 3:19 pm
Paikkakunta: myllykoski
Viesti:

SVK

Viesti Kirjoittaja m.e »

onkohan svk:porukka lomautettuna kun niiden netti sivuille ei ole ilmaantunut minkäänlaista kirjoitusta eilisestä MM menestyksestä. hävettää niiden puolesta.mitähän siellä oikeesti tehdään.
Avatar
tapsa
Viestit: 330
Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Paikkakunta: Savo
Viesti:

Re: SVK

Viesti Kirjoittaja tapsa »

Jospa ne odottaa kuvia vastaanotto juhlallisuuksista lentokentältä. Vihjaisin että olisi paikallaan olla vastassa maailmanmestaria. Sellanen tapahtuma että ne jaksaa käydä, ei niitä niin useasti ole että niistä rasittuisi.
jyrib
Viestit: 1644
Liittynyt: Ke Marras 15, 2006 5:01 pm
Paikkakunta: Riihimäki

Re: SVK

Viesti Kirjoittaja jyrib »

Tälläinen tuli:
SUOMEEN KULTA JA HOPEA MORMUSKOINNIN MM-KILPAILUISSA USA:SSASuomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöä (SVK) edustanut kuusankoskelainen Toni Stenberg voitti mormuskoinnin maailmanmestaruuden 16.-17. helmikuuta Yhdysvalloissa. Menestystä täydensi Suomen joukkueen sijoittuminen toiseksi joukkuekilpailussa. Kilpailuvesistö oli Eau Pleine Reservoir Wausaussa, Wisconsissa.Suomalainen voitti nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisen kilpakalastusliiton (FIPS ed) järjestämän kilpailun. Henkilökohtaisen kilpailun toiseksi tuli Sergei Bolyakhin Venäjältä ja kolmanneksi yhdysvaltainen Chad Schaub. Joukkuekilpailun voitti Venäjä ja Liettua oli kolmas.
Mormuskoinnin MM–kilpailuihin osallistui yhdentoista maan joukkueet. Suomen joukkueessa kilpailivat Stenbergin lisäksi Vesa Kuusela, Harri Nikula, Jussi Rossi, Kimmo Lintilä ja Petri Ahola. Joukkueen kapteenina toimi Seppo Pönni, valmentajana Elmo Olkkola ja delegaattina Maria Olkkola.Mormuskointi on pilkkimistä tietyntyyppisillä välineillä. Mormuska on pieni painokoukku, jossa on kiinteä yksihaarainen koukku. Kisoissa vain mormuskan käyttö on sallittu. Siimana käytetään miltei ohuinta mahdollista ja siinä saa olla kiinni vain yksi mormuska. Pilkkivavan tulee olla koko ajan kilpailijan kädessä. Kalastaja yrittää pienin liikkein matkia vesikirppua tms. vesieliötä, jonka kalat mielellään syövät. Mormuskointikisassa kalastetaan tarkasti rajatuissa suorakaiteen muotoisissa ruuduissa, ja toimintaa valvovat kilpailutuomarit.

MM-mormuskointi järjestetään vuosittain etukäteen valitussa maassa. Valinnan tekee Federation Internationale De La Peche Sportive (FIPSed) jäsenmaiden hakemusten perusteella. Suomen joukkue selviää vuosittain Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämässä karsintakisassa. Karsintakisaan voivat osallistua kaikki keskusjärjestöön kuuluvat jäsenet. SVK on hakenut oikeutta järjestää vuoden 2015 mormuskoinnin MM-kilpailut Suomessa.

Voitokas joukkue palaa Suomeen tänään iltapäivällä. Kone laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle (terminaali 2) kello 14.50.Lisätiedot:

kalatalouskonsulentti Marcus Wikström, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi, puh. 045 110 2126.Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 600 seurassa toimii yhteensä noin 50 000 kalastuksen harrastajaa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaana Vetikko

tiedottaja

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Vanha talvitie 2-6 A 11

00580 Helsinki

p. + 358 50 525 7806

jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fiä
Vastaa Viestiin