Uusia lakeja made pilkintään

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Avatar
-MadE-
Viestit: 125
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 2:44 pm
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja -MadE- »

m.e
Viestit: 1154
Liittynyt: To Tammi 18, 2007 3:19 pm
Paikkakunta: myllykoski
Viesti:

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja m.e »

vielä madehommiakin enemmän olen huolissani tuosta. 46 pykälän kohta 3 ( tai muutoin vesistöä pilaavat aineet.)ei kai vaan????
peksu
Viestit: 928
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja peksu »

Vetouisteluhan tossa ollan kieltämässä ja jigaus kun esim .kuhan pyynnissä pahimmillaan 90% on alamittaista niin ja lohilapsukaiset ovat miltei poikkeuksetta kiini silmistä yms alueelta,tällöinhän ollaan ristiriidasssa ensimmäisenpykälänkanssa. :twisted: :twisted:

Eikö noillakaan urpoilla ole mitään muuta tekemistä kun koittaa keksiä lakeja joita kukaan ei kuitenkaan voi tai /tule kuitenkaan valvomaan.Itselläni tulee hara pysymään matikka ongen jatkeena maailmantappiin,eikä siihen tule kukaan koskaan puuttumaan mitenkään.((missähän kohtaa tosta matikastakin tuli niin uhanalainen että sitä pitää lailla erikseen suojata)).

Kalastus on saamassa todella sairaita piirteitä jos tämä LEX Pääkkönen menee läpi.Esim kymijoella saa rokastaa lohta mielin määrin Korkeakoskesta mutta pilkkimies ei saa pitää 2.5kg taimentaan kun se pirulainen on sentin alle 60cm.Tammukoita ei saa onkia vaikkei ne ole mihinkään pääsemässä vaeltaan mutta meren saa tyhjätä kuhista PU rysällä oikeen valtiontuella.(Kaikki lakihörhöt tuntuu unohtavan että noi niin sairaan harvinaiset taimenetkin on maapallon laajimmalle levinnyt laji eikä globaalista lainkaan harvinainen)

Normaali kalastajat on laitettu nyt syntipukeisi valtiovallan harjoittaman energiapolitiikan tuhottua joet ja luonnonkosket.Metsälammet killuu turvelauttoja väärallään ja sellutehtaiden lipeävellit lirisee suoraan vesiin niin nyt se on muutenkin harvenevan kalastaja porukan vika ja he kärsiköön.

Ehdotan että perhokalastus tulisi kieltää koska se kohdistuu uhanalaisiin kaloihin ,lähes poikkeuksetta alamittaisiin yksilöihin ja kummihousujen kahina koskessa aiheuttaa taimenille erektiohäiriöitä ja ennenaikaisia siemensyöksyjä. :shock:

Omat luirut on muutamaa vatta osumaa lukuuottamatta olleet päästä kiinni joten ei toi nyt niin prutaalia hommaa ole.
peksu
Avatar
Jarski
Viestit: 1898
Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 5:26 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja Jarski »

Voi kökkö jos tuollainen menee lävitse. Toisaalta onhan madehara voisiko sanoa brutaali kalastusmuoto, mutta pitäisi myös miettiä milläs ne mateet sit ongitaan. Ja kuitenkin kun tuo mateen kalastus on mielestäni sinänsä kestävällä pohjalla kun made ei kaiten ole millään muotoa uhanalainen.

Pitää vielä nauttia tästä talvesta täysin rinnoin kohta taas pääsee hakemaan madesopan aineksia.
citius altius fortius
peksu
Viestit: 928
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja peksu »

Miten niin brutaali?? :roll:
Tuskin se kala kauheesti katiskassaolostaankaan nauttii tai verkossa sätkimisesta.Kuhan/aapon kun tempasee 10m suvyydestä pilkki vehkeellä tai millä vaan välineellä nopeesti tursuaa ilmarakot pihalle ja välillä silmätkin turpoo pallukoiksi ,seköhän sitten on kalasta kivaa.
Tuskin se taimenen tumppikaan siinä Jäsperin tumpuissa mannekiinina olostaa hirveitä nautintoja saa.Luullakseni se on shokissa. :evil: :evil: :evil:

Kärsimys ja raakuus on osa luontoa ja jos haluaa kalastaa tai metsästää niin väkisin tuskaa tulee tuotettua mutta niinhän ne elikotkin sitä toisilleen tuottaa joten se kuuluu elämään.Vain urbaani täysin luonnosta vieraantunut urpo on voinut edes keksiä tällaisen laki(EHDOTUKSEN) joka sisältää kohtia joita ei tule kukaan noudattamaan, joka on hyvin tulkinnan varainen, huonosti perusteltu ja mahdoton valvoa käytännössä.

Sekös sitten on eettisesti hyväksyttävää että haukia pyydetään elävillä täkyillä,saaliskalalta murjotaan lisääntymiskalut vituiksi kuvaussessioissa ja murjotaan kala kitumaan takaisin veteen ahtaasta reijästä.(minä en tuotakaan kalastusta vastusta ((kukin kiduttaa tyylillään)), mutta ihmetystä herättää linjanveto hyväksyttävän ,kannatettavan ja kiellettävän välillä. :mrgreen:
peksu
Avatar
Val
Viestit: 2103
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja Val »

Tutkimus on osoittanut että kalat eivät voi tuntea kipua. Toisekseen jos voisivat niin mitenkä vähemmän kipua tuottaisi se, että koukut ovat mahasta vs. suusta läpi?
VI
peksu
Viestit: 928
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja peksu »

:arrow: Ihmisellä koukku huulesta läpi tuottaa enemmän kipua kuin päänahasta läpi ja on silmäluomikin tullut koukutettua eikä se kyllä sattunut tippaakaan.

Jouskus lipsahti lusikkauistin jotenkin lumpeeseen kiinni ja tuli tempastua "kunnolla" kuva huuleen ja teki kipeetä ja vertakin tuli,ennenkaikkea nolotti irrotuttaa se ukolla. :?
Perhonheitto harjoituksissa taas nappas koukku pää nahkaan ,tosi vaikee se oli kyllä irtisaada vaikkei muuten haitannutkaan. :oops:
Silmäluomi taas pyydystettiin kisoissa(salakki ongella).

Lukuisista omista, itseni koukutuksista ylivoimaisesti kipeintä on tehnyt iso koukku kämmenestä läpi.Siinä meinas puhti /koskis loppua ennen kuin se oli irti. :mrgreen:

Jotenka voitanee todeta että ainakin kalastaja tuntee kipua,kaikki muu on arvailua.
Mutta voidaanhan sita palkata rannoille "valastarkkailioiden tapaan" virkamiehiä tarkkailemaan kalojen kipua,ehdottomasti kannatettavaa ja tuottavaa työtä verrattuna virkamies työhön noin yleensä.Kyllä tuonkin viran jooku poliitikko puhuisi kannatettavaksi.
peksu
Avatar
Val
Viestit: 2103
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uusia lakeja made pilkintään

Viesti Kirjoittaja Val »

VI
Vastaa Viestiin