Pilkki- ja onkifoorumi

Foorumin Teille tarjoaa Keski-Hämeen kilpakoukku
Tänään on Pe Heinä 03, 2020 9:16 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: To Tammi 26, 2017 11:32 am 
Poissa

Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm
Viestit: 444
:mrgreen: Meneillään on kova vääntö SM-sääntöjen uudistamiseksi ja ns. kalan pakkotapposäännöksi.
Kuulemma on jo tulevaan SM-pilkkin liittyvä rikosilmoituskin tehty :D
No tällaisiahan voi tehtailla, tosin vaaranahan aina on se perätön ilmianto.
Mutta asian tekee nyt vakavaksi se, että pian kai on käsillä aika, jolloin sääntöjä käsitelleään SVK:ssa. Siellä ollaankin nyt paljon vartijoina, sillä ei tarvinne kovin suurta ennustajaa, jotta SVK:n kannalta katastrofaalinen lopputulos saadaan aikaan alistumalla tämän kovin pienen mutta äänekkään porukan vaatimuksiin.
SVK elää pitkälti jäseniltään keräämiensä kymmenysten ja erilaisten SM-kisatuottojen varassa. Mitä kentältä olen kuullut, aika moni on valmis jättämään kisat ja jopa järjestön. Itse olen yksi heistä.
Kun rikosilmoitukseesa väitetyn rikoksen objektiivisesta puolesta , ei ole edes yksiselitteistä tieteellistä näyttöä, on SVK:n tulevaisuuden kannalta tärkeää nyt tehdä viisaita päätöksiä. :wink:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Tammi 26, 2017 7:51 pm 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 26, 2017 7:32 pm
Viestit: 4
Komppaan Heikkiä. Tämä jos toteutuu niin se on viimeinen kuolinisku liitolle. Kenttää ei ole kuunneltu missään asiassa enää aikoihin. Liiton toimihenkilöt toiminnanjohtaja etunenässä ovat täysin vieraantuneet kilpakalastuksesta ja se näkyy. Populismin edessä ollaan valmiita säntäilemään joka suuntaan kuin sätkynuket. Jäsenmäärä on puolittunut ja loppua ei ole näköpiirissä.

Seuraavaksi on varmaan alettava puuhaamaan uutta järjestöä esim. Suomen kilpakalastajienliitto joka toimisi puhtaasti yhdistyspohjalta ja käyttäisi varansa kilpailutoiminnan tukemiseen. Nyt varat menee palkkojen maksuun ja mitä saamme vastineeksi?

Ja tappamisen moraalikysymykseen mennäkseni niin miten ne meinaa suhtautua trooli, nuotta ja verkkokalastuksen? Siinä sitä riittää silakkatroolissa niskojen vääntämistä...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Tammi 30, 2017 9:14 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Viestit: 924
Paikkakunta: Pirkkala
Eikös nämä kaikenkarvaiset kalatalouskonsulentit ja muut tyhjäntoimittajat voisi viedä Säkylään väänteleen nuottaporukan päivän kiiskiannosta niskoilleen.Siinä olisi juurikin sopivaa puuhaa kun sellasen 4-5 kuutiota kisuja pitelis yksikerrallaan noin niikun aluksi, ennen kun ne tukehtuvat omiin suoliinsa kuten yleensä tapahtuu.
Jatkossa ei ilmeisesti ole tarkoitus että yksikään SM/PM kilpailussa pyydetty kala päätyy lautaselle jos ne pilataan murjomalla niitten niskat paskaksi , millä niitä enään fileeraa?
Tällainen kalastushan se vasta sairasta olisi,"kuka tappaa eniten kiloja turhaan kettuhaaskalle".
Kuka tulee tappamaan kaikki surviaiset , madot ja pilkkitoukat ennen esim,mörrittely kisoja"nekin kun tuntevat tuskaa".Kuka toteaa että kaikki on nyt tapettu?
Vetouistelu tulisi kieltää kun perämoottori ja kaikuluotain tuottavat tuskaa selkärangattomille ja keijustolle.(tutkimus tekeillä Helsingin yliopistossa) :mrgreen:
Jigipyynti kiellettävä kun monimutkaiset värikartat ja toistuva altistus aiheuttavat kuhille migreeniä. :wink: :wink: :wink:
Verkko kalastuksesta en kirjoita mitään kun kalat tykkää kun nailon kuristaa ne pikkuhiljaa.

Missä tahansa muussa järjestössä jos toimitsijat kääntyvät jäsenistöä vastaan ne ovat entisiä toimitsijoita joten liitossa lienee YT painetta ja liikaa konsulentteja.Kannustetaan antamalla sellaisille kenkää niinkuin kaikkialla muuallakin tehdään.

Sitä voi sitten kirjoitellä omista CR rääkkäyksistä ihan keskenään jonkun muun rahoilla jos ei näe metsää puilta.

Kaikkialla muualla maailmassa CR kalastus ja meille normaali tapa ja syö kalastus ei ole ristiriidassa vaan kaikella on paikkansa.
Kukaan ei sano Jasper piireissä mitään rääkkäyksestä jos esim miekkakalaa väsytetään 4h jonka päätteeksi se kuvataan ja lykätään mereen hain ruoaksi loppuun väsyttynä(saaja on sankari),mutta auta armias mitä rääkkäystä on jos muutama ahven sintti jäätyy hengiltä.

Jos jotakuta ahistaa kalojen kärsimys lopettakaa kalastus vallan, sitten lihansyöntikin ja( kasvitkin tuntevat tuskaa joten vesilinja odottaa )ja siirtykää vaikka politiikkaan siinä ei suoraan kärsi kun kansalaiset ja niistäkin vain heikko-osaisimmat. :wink: :wink:

Olen aina kuvitellut että kipeimmät tyypit löytyy kalastusharrastuksessa kalastuskunnista, ah kuinka väärässä sitä taas olikaan. :roll:
Pilkkikalastus R.I.P

_________________
peksu


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 01, 2017 11:37 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 03, 2015 5:01 pm
Viestit: 26
Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä...
Tästä asiasta tekee päätöksen SVK:n hallitus, joka on koottu piirien valitsemista edustajista (SVK:n palkkalistoilla olevat eivät saa kuulua hallitukseen). SVK:n hallitus viime syyskokouksessa päätti, etteivät tee tästä päätöstä ennen kuin ovat kuulleet piirejä asiasta, olettaisin että ovat siis olleet yhteydessä piireihin. Piirit siis ilmaisevat kantansa asiaan ja sen perusteella tehdään lopullinen päätös.

Ihan noin yleisenä kysymyksenä, voiko kalalle löytyä hyötykäyttöä, jos sen niskat on poikki?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 01, 2017 9:31 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Viestit: 330
Paikkakunta: Savo
Et ole väärässä Heidi, Näin toimitaan sääntöasioissa. Ja niskan katkaisu on eri asia kuin pään irti repiminen.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 03, 2017 12:35 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Viestit: 924
Paikkakunta: Pirkkala
Näytäppä tapsa sitten kuinka näppärästi sen 50g ahven tirrin fileeraat jos siltä on niska katkaistu.Voihan sen toki nylkeä jolloin siihen jää ruodot ja niillä varustettua kalaa on aivanturha kellekkään 2000 luvulla tai sen jälkeen syntyneelle tarjoilla ja kyllä se omaankin suuhun pikkasen tokkii kun kokoajan tulee luita vastaan.Fileet sen sijaan uppoaa komeesti ja pyynnille on teoreettinen oikeutus tällöin hankittu jos sellaisia nyt kukaan terve edes pohtii pilkkiessään.
Ajatuksen juoksuhan menee näin.Miksi pikkkikalat kärsivät jos cr hauki ei?? miksi pilkki kalat kärsivät mutta nuottakalat ei??miksi pilkkikalat kärsivät mutta verkossa sätkivä ei.
Ei ole pitäviä todisteita että kala tuntee kipua sen enempää kuin surviainen/kasvitkaan(puolesta ja vastaan tutkimuksia löytyy.)
Jos kalat kärsivät niin mitä sitten, niin kärsin minäkin ja moni muukin viimeistään kuollessaan on kyse sitten kirpusta rotasta tai naapurin Irmasta.
Jos halutaan leikkiä sankaria niin kehotetaan ihmisiä kokemaan verkkonsa useammin,kokemaan katiskansa useammin koska näissä teoreettinen kidutus on pitempiaikaista.

Ennen kun ihan hirveesti rupee pohtimaan kotimaisen kalan eettisyyttä niin voi toki tutustua lohenkasvatukseen ja Alaskan sein pyyntiin joka on kidutusta potenssiin miljoona näihin meikäläisten ituhippi touhuihin verrattuna.Siellä tehdään raakana rahaa eikä mietitä sen kummemmin miltä siittä tirristä mahtaa tuntua.
Tai jos haluaa oikeen itsetunnolleen jotain niin käypäähän katsomassa miltä merenpohja näyttää pohjatroolin jäljeltä,joku uskovainen kehui että näky saisi enkelitkin itkemään.Näitä tuotteita syötetään meitin lapsille ja syömme jotkut niitä itsekkin.

_________________
peksu


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 03, 2017 7:08 pm 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 26, 2017 7:32 pm
Viestit: 4
Miten piirit ovat organisoineet sääntömuutoksesta kyselyn kenttäväeltä? Toivottavasti sitä mielipidettä todella kysytään! Pikagalluppi eräässä pilkkikilpailussa osoitti, että 95% kilpailijoista oli tappamista vastaan.

Sm- pilkkiin on kuulemma tulossa eläinlääkäri sekä poliisit paikalle järjestömme johdon pyynnöstä. Säännöt kuulemma tullaan muuttamaan ennen ko kisaa siten, että kalat pitää tappaa. Paljon saa olla poliiseja paikalla sakkolappuja kirjoittamassa. Itse en kaloja tule tappamaan. Toivottavasti kaikki muutkin kilpailijat toimivat samoin.

Saattaa olla viimeiset sm kisat edessä ja niistäkin hylkäys tiedossa. Johan sitä on vuodesta -80 tullut näitä kierrettyä. Menestystäkin sen verran ettei hävetä tarvitse.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Helmi 05, 2017 12:23 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Viestit: 330
Paikkakunta: Savo
Ei suinkaan järjestäjien pyynnöstä. Savonlinnan valvova eläinlääkäri on mahdollisesti tulossa jonkun ulkopuolisen tahon ilmoituksen johdosta. Tarkistaa jokaisen ahven että se tapetaan välittömästi ennen pakkiin livauttamista. Eihän hänelle tule kiire, eihän?
Peksu unohti että istutetut kirjolohet kuolevat suurimmalta osalta nälkään.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Helmi 05, 2017 12:26 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Viestit: 330
Paikkakunta: Savo
https://www.youtube.com/watch?v=Z9ThZH2TlGI&t=303s


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Helmi 06, 2017 8:46 am 
Poissa

Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm
Viestit: 444
Jos SVk päättää muuttaa sääntöjä tältä osin, niin tulevissa SM:ssä kyllä yksi eläinlääkäri hyvin ehtii vahtimaan ne kalat. Osanottajia tuskin on enää kuin kourallinen. :lol:
Sarjajakomuutokset ja tällaiset typeryydet ovat kuolinisku SVK:n kilpailuille. Muita kalakisoja kyllä tullaan järjestämään jatkossakin. Mutta Kolkonjärvelle vielä lähden ja kalat, jos niitä ylipäätään saa, tulevat säilyttämään niskansa ehjänä. :mrgreen:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Helmi 06, 2017 10:14 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 05, 2006 7:23 pm
Viestit: 1252
Paikkakunta: Jkl
Toivottavasti tämä tappamis veuhkaaminen tulee tonne kilpaonginnankin puolelle. Salakan onkijoilla pittää kirettä sanoosin... :lol: :lol: :lol:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Helmi 06, 2017 3:43 pm 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Ma Marras 14, 2005 7:36 pm
Viestit: 330
Paikkakunta: Savo
Tässä sääntömuutos esitys:
Vapaa-ajankalastajapiireille,

SVK:n syyskokouksessa hyväksyttiin uusi toimintastrategia vuosille 2017-2021. Se sisälsi mm. tavoitteen viedä järjestön kalastuskilpailut yhä vastuullisempaan suuntaan. Siihen liittyen on paljon keskusteltu niin kutsutusta saaliskalojen pakkotaposta niissä kisoissa, joissa sellainen toimenpide on mahdollinen. Pakkotappo on ollut käytäntönä esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa jo pitkään ja Pohjoismaiden mestaruuspilkissä se on ollut sääntönä aina.

Ensi vuonna alkaa kilpailusääntöjen tarkistusrumba. Saaliin pakkotappo puhuttaa kuitenkin sen verran paljon, että piireiltä toivotaan kannanottoa asiaan jo ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä. Näin toimien suodaan siitä eteenpäin työrauhaa kilpailutoimikunnalle jaostoineen muiden sääntöasioiden parissa.

Kyseinen sääntö astuisi mahdollisesti voimaan vuodesta 2018 lähtien ja koskisi kaikkia SM-pilkkikisoja, SM-onkea sekä SM-veneonkea. Asiaa käsitellään myös kilpailujaostoissa ja lopullisen päätöksen tekee SVK:n hallitus.


Meidän seudulla harrastettu veneonki ja 60 kilon sorva saaliit tulevat olemaan haasteellisia. Joko puremalla tai sitten halonhakkuu pölkky ja retkikirves.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Helmi 06, 2017 8:28 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm
Viestit: 444
:lol: Jossain muualla olisi kirveelle töitä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Helmi 07, 2017 10:25 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 5:26 pm
Viestit: 1892
Paikkakunta: Hämeenlinna
Tulee hitekkiä tähänkin kun joku kehittelee akkutoimisen giljotiinin jakkaran yhteyteen. ;-)

Tietyllä tapaa ymmärrän sen että joo ne kalat tukehtuu kuoliaiksi ja sit taas en ymmärrä. Voidaan sitten miettiä koko elämän oikeutusta, kasvit syöjätkin osallistuvat luonnon tuhoamiseen ihan yhtälailla kuin pilkkijäkin.

Jännä on ollut myös tuo kanpanja jolla sitä on esim mailitse markkinoitu, ainakin omaan mailiin on tipahdellut kehoituksia järjestää vastuullisia kilpailuita ja mä en edes ole vuosiin ollut järjestämässä mitään kilpailuita, enkä ole osallistunutkaan. Vähän mun mielestäni ampuuvat nyt turhan isolla kanuunalla hyttystä.

Jarski

_________________
citius altius fortius


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Helmi 07, 2017 10:29 am 
Poissa
Avatar

Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 5:26 pm
Viestit: 1892
Paikkakunta: Hämeenlinna
Ja mun mielestäni paljon parenpi tapa ajaa ko aatetta pilkkikisoihin olisi se että järjestäävät itse paljon paremmat kilpailut omilla säännöillään joihin saavat porukan sen sijaan että he menisivät "kidutuskisoihin". Näin saisivat muutettua fiksulla tavalla sääntöjä, mutta taitaa ko porukka olla sellaista että fiksuja tapoja ei käytetä. :-(

_________________
citius altius fortius


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Helmi 08, 2017 2:39 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Viestit: 924
Paikkakunta: Pirkkala
Jos tämä politiikka pyrkyri nyt haluaa välttämättä julkisuutta niin olisihan sitä nasevampiakin toimintatapoja,esim pilkkisi alasti koko tammikuun koleraaltaassa,valinta eduskuntaan olisi sillä selvä ja ministeri pyyntojäkin voisi tipahdella. :mrgreen:
"Vai on pilkki sintin tappo patrioottinen teko",tastä hyvin huomaa kuinka syvällä kuplassa osa suomalaisista elää.Elinympäristöt voi tuhota surutta sellupelloiksi mutta ahventa ei elävänä pakkiin voi laittaa ja tähän vielä sotketaan luonnonsuojelu ja eläinten oikeudet.

Käsittääkseni luonnon suojelu on toimintaa jolla pyritään säilyttämään ja mahdollisesti parantamaan alkuperäisen luonnon selviytymistä globalisoituvassa maailmassa, jossa tilalla ja raaka-aineilla on aina hinta ja meillä ihmisillä pirrullinen ahneus.Tähän kuuluu luonnonvaraisten eläinten elinolosuhteiden turvaaminen tai sen turvaamisen yrittäminen, liiallista ahneutta vastaan.

Eläinten oikeudet ovat taas tiivistetysti ,oikeus tulla tapettua ,tavalla tai toisella,ennemmin tai myöhemmin,näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.Laillisia ja taysin hyväksyttäviä on sikojen kaasukammio ,teurastus linjasto broilereille joissa ne ripustetaan kintuista pääalaspäin linjastoon ja noh kaikki tietää kuinka sitten käy.Automaattinen lohen tappolinjasto ja maatila teurastamo jossa aitauksessa elikot tietävät ja haistavat ja kuulevat kuinka kaveria kuolee yms..Mutta toki nämähän eivät ole mitään siihenverrattuna milta aaposta tuntuu :twisted:

Tuskimpa sitä esim Kemijoen lohilta kysyttiin miltä se nyt tuntuisi jos me rakennetaan pato tähän teidän vaellus reitille ja sitten toistetaan se virhe 12 kertaa.Metsästystä ja kalastusta vertaillaan mielellään toisiinsa noh miltähän siittä hirvestä mahtoi tuntua kun siltä ammuttiin aluksi vasat ja sitten se juoksi paniikissa rantaan,ui järven yli 3km ja tuli ammutuksi seuraavana aamuna mahaan ja sitten se ui saareen ja kuoli siihen rantaan.Mahtavaa eränkäynti metsästystä ja täysin laillista(tosin ilmeinen vahinko).En kyllä tiedä kuinka muutenkaan hirvikantaa voisi säädellä kuin lisäämällä petoja ja metsästämällä.

Vastuullinen kalastus kilpailu on taas kuulemma sellainen että kalat päästetään takaisin.Sellainenhan oli Lempäällässäkin viime syksynä. Runsaasti kuulemma löytyi kuhaa jälkeenpäin harjoittelemassa mahaylöspäin uintia kun oli päässeet nauttimaan siittä kestävästä vertikaalijigauksesta 12m syvyydestä.Toki osuuri osa saaliskaloista tästäkin kisasta selvisi mutta varmasti kärsivät ainakin hetken eikä kukaan ollut huolissaan ja yksikään kelluttelijakaan ei menny hukkaan.

Meneekö suomessa oikeesti niin hyvin että todellisille ongelmille ei voi tehdä mitään mutta sitten ahventen kärsimyksellä ratsastetaan eduskuntaan.

Miksi SVK ei kampanjoi vesien säänöstelyä vastaan ,laittomia perhokarvoja vastaan ,metsien ojituksia vastaan,turvetuotantoa vastaan avohakkuitavastaan,pohjatroolausta vastaan,uhanalaisten paltaiden urheilukalastusta vastaan,marliininpyyntiä vastaan ja hei kyllä maapallolla ongelmia piisaa jos niitä kaipaa ja kaikkiin elikoihin ja ihmisiin tulee kipeetä niin maar perusteellisesti.

Kaikkia ei voi miellyttää koskaan ja järjenkäyttö on kai sallittua jopa SVK ssa.Kaikille kalastajille tulisi olla selvää että esim karppi on arvokkaampi elävänä kuin kuolleena,liikaa ei kannata pyytää kaloja, sääntöjä jotka on asetettu tulee noudattaa niille kun on useinmiten vinha tarkoitus ja ne on loppuviimein kaikkien harrastajien ,ammattilaisten ja muittenkin intressiryhmien etu.

Voisin kyllä lyödä vedot että ei sitä eläinlääkäriä näy. :wink: :wink:
Kysyin tänään töissä tampereen eläinlääkäriltä josko hän tulee tappotarkastamaan kestävän tappamisen mörrittely kisaa Pyhäjärvelle.Ei kuulemma kuulu hänen työtehtäviinsä,ihmisten kärsimys kuulemma mitataan työterveydessä.

PS: joko markolla on titaani giljotiinia harraste käyttöön ponnia varven sampiasetuksilla. :twisted:

_________________
peksu


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com