Matojen säilytys

Onkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Tommi
Viestit: 152
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 10:19 am

Matojen säilytys

Viesti Kirjoittaja Tommi »

Onko kellään mitenkä kokemusta säilyykö nuo dendrot tollaisenaan siinä valkoisessa pussissa kuinka pitkään vai pitääkö sinne antaa ruokaa sekaan? Jäi Sm-kisoista aika tavalla tähteeksi ja pitäisi saada säilymään noin kuukauden ajan elossa.
m.e
Viestit: 1154
Liittynyt: To Tammi 18, 2007 3:19 pm
Paikkakunta: myllykoski
Viesti:

Re: Matojen säilytys

Viesti Kirjoittaja m.e »

Moi.loppukesän ja syksyn varmasti säilyvät siinä pussissa. itsellä vielä huhtikuun matoja käytössä siinä samassa säkissä.
ne valkoiset sellupallurat ovat niiden safkaa ja ainakin nyt tulleissa pusseissa oli niitä runsaasti.viileä alle 10 asteen lämpötila niin varmasti säilyy. tosin siellä lapissa pitää jo varoa jäätymistä :oops:
Tommi
Viestit: 152
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 10:19 am

Re: Matojen säilytys

Viesti Kirjoittaja Tommi »

Jees, hyvä juttu sitten, ajattelin että ne pallerot jotain mullan happamuudensäätöä. Katselin jo perunamuussia noille ruuaksi kun joillakin enkkufoorumeilla sitä kehuttiin hyväksi matojen ruuaksi.
jyrib
Viestit: 1644
Liittynyt: Ke Marras 15, 2006 5:01 pm
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Matojen säilytys

Viesti Kirjoittaja jyrib »

Laita mielummin pari teelusikallista korppujauhoa pinnalle. Pidä säkki esimerkiksi kylmän betonilaatan päällä vaakatasossa ja kääntele säkkiä muutaman päivän välein. Multaa jota olen käyttänyt sen pussissa olevan lisäksi on Honkkarin puutarhurin multaa. Multaa säkissä saa olla mielestäni reilusti.
Mkanki
Viestit: 21
Liittynyt: La Elo 16, 2014 1:04 pm

Re: Matojen säilytys

Viesti Kirjoittaja Mkanki »

Itse ruokin matoja perunankuorimis jätteellä.Pakastettuna kelpaa oikein mainiosti.Mullalla kun peittää niin en ainakaan moiti hajua.(mieto tuoksu muutenkin).Viihdykkeeksi olen antanut sekaan myös palapelejä.(paperisilppua)
Vastaa Viestiin