Miten mclaren pystypilkki kalastaa parhaiten?

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

propilkki
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Huhti 25, 2017 4:24 pm

Miten mclaren pystypilkki kalastaa parhaiten?

Viesti Kirjoittaja propilkki »

Terve

Minulla on nipa häkisen mclaren pilkki, ongelmaksi on muodostunut, että mitä sen alle laittaa. Eli tapsi morrilla/koukulla vai ketjukoukku? Tapsin kanssa, on käynyt niin että siimaan on tullut solmu ja tapsi on muutenkin kietouunut pilkkiin, ketjun kanssa pilkki ei mielestäni ui kunnolla ja sotkeutumisia on tapahtunut senkin kanssa. Tarvitsisin vinkkejä tästä pilkistä. Eli mitä sen alle, kuinka syvässä tätä pilkkiä pitää käyttää, kuinka pitkä tapsi tai ketju, millainen morri, sidotaanko tapsi tai ketju suoran pilkkiin?
Harppa
Sippoli
Viestit: 589
Liittynyt: Pe Marras 11, 2005 4:06 pm
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: Miten mclaren pystypilkki kalastaa parhaiten?

Viesti Kirjoittaja Harppa »

:D :D Käytä lyhköisiä tapseja ja taivuta yläpääta hieman pilkin mahanpuolelle siis sille paksummalle puolelle näin saat lisää uintia pilkkiin. :P :P
Terveppä terve.
Peekoo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Marras 28, 2006 9:00 pm

Re: Miten mclaren pystypilkki kalastaa parhaiten?

Viesti Kirjoittaja Peekoo »

Mäkkäreitä on naputeltu aikanaan montaa eri painoversiota saman mittaisissa pilkeissäkin. Vaikee sanoa pilkkiä uittamatta/hipelöimättä millanen yksilö voi olla kyseessä. Jotkut on enempi tapsille tehtyjä keveämpiä -> ei kestä ketjua ja silmäsyöttiä. Uitat pöntössä tota eri romuilla ja katsot mille värkille se ois aikanaan tehty, sit uintia voi just varovasti koettaa säätää taivuttamalla. Lyhyissä 35/40mm pilkeissä kannattaa pääsiiman vahvuus olla aika ohut, varsinkin jos kevyemmän pään pilkki kyseessä. Lyhkäset tapsit niinkö harppa tossa laittokin.
Vastaa Viestiin