Maajoukkuekarsinnan 2019 kellosääntö ja muu sääntökeskustelu

Pilkkimiseen liittyvä keskustelu.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Teme
Viestit: 51
Liittynyt: Pe Huhti 29, 2016 7:23 pm

Maajoukkuekarsinnan 2019 kellosääntö ja muu sääntökeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teme »

Moi, saivarrellaan "kellosäännöstä".

"GPS ja kaikki muut elektroniset laitteet (myös puhelimet) ovat kiellettyjä. Kellonaikaa tulee siis katsoa ainoastaan kellosta, ei puhelimesta tms. Puhelinta saa käyttää vain aidossa hätätilanteessa; soitot hätänumeroon ovat siis sallittuja. (Pilkkijaoston linjaus 7.2.2018)"
http://lahdenkalaveikot.fi/pilkinnan-ma ... elle-2019/

Osaako joku sanoa onko digitaalinen kello sallittu, kun se on akulla varustettu elektroninen laite? En omista ainuttakaan täysin mekaanista tai automaattimekaanista kelloa, enkä tiedä mistä tähän hätään sellaisen saisi. Kaikki kvartsikellotkin ovat täysin elektronisia laitteita. Sääntöä voisi vähän selkeyttää. Tai sitten vaan antaa hylkyä kaikille, joilla joku Citizeni vilkkuu ranteessa. Voisiko tuon kelloasian osalta säännön kirjoittaa selkeäksi? En nyt tarkoita mitään puhelin/gps ym. vääntöä. Tietyllä tapaa suunta välinesäännöksissä tulee olemaan haasteellinen, sillä nykyrannekelloissakin alkaa olemaan niin paljon älyä ja toimintoja, paikannus, sykkeet ja vaikka sähköposti näin esimerkkinä. Pian pitää soveltuvia välineitä etsiä museoista :lol:

Yksi ehdotus vielä sääntöihin. Kilpailijalla pitää olla koko ajan kaikki välineensä mukanaan tai pilkkijän välittömässä läheisyydessä, max. 1m etäisyydellä. Tai sitten kirjataan sääntöön monta reikää kisaaja saa varata ja miten varatut reiät tulee merkata (kuten ruutukisoissa?). Välillä tulee jäällä vastaan näitä, jotka yrittävät varata pilkkialuetta kairaamalla useita reikiä putkeen ja jättävät omaisuuttaan merkiksi näille pilkkirei'ille, kuten kairaa ja rukkasta. Kerran kisassa erehdyin aivan vahingossa menemään pilkkimään tälläiselle "rauhoittumaan jätetylle" luukulle, joka oli siis noin 10m päässä pilkkijästä. Kyseisen pilkkijän kaira oli seuraavalla reiällä merkkinä, mutta tällä luukulla ei erillistä varausta osoittavaa esinettä ollut. No kamala jupinahan siitä tuli. Luukulta ei kyllä tullut yhtään kalaa ja huono tollaisesta luukusta oli pilkkiäkin. Ei tahtonut pilkki uida kunnolla kun oli vesi tolla kohtaa sakeanaan punaisesta. Nappulan joka haarassa kipristeli roskaa. Toinen tapaus: kairasin laikkuun jonkun unohtaman kairan viereen noin kahden metrin päähän reiän ja pilkkiessäni siitä tuli kauempaa silminnähden suivaantunut pilkkijä purskuttelemaan kairaansa siihen itse aiemmin kairaamaansa reikään, kahden metrin päähän siitä missä pilkin. :P
heikki
Viestit: 451
Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm

Re: Maajoukkuekarsinnan 2019 kellosääntö ja muu sääntökeskus

Viesti Kirjoittaja heikki »

Ottamatta enempi kantaa elektronisiin laitteisiin, totean vain, että sääntöjen tarkoitus on estää elektroniikan käyttö. Ainoastaan kellonajan tarkistaminen, tehtäköön se rantarolexista tai aktiivisuusrannekkeesta, on mahdollista. :idea:

Sitten tuo reikä asia. Säännöthän ovat selkeät, vain yksi reikä voi olla varattuna, ihan riippumatta siitä, onko siinä kairaa, reppua tai rukkasia. Eli vaikka kaira olisi reiässä, voi sen nostaa siitä pois ja aloittaa pilkkimisen. Ei siinä pitäisi olla mitään ongelmaa. Itsekin käyn monesti tsekkaamassa vanhoja reikiä jättäen kairan johonki. Se ei tarkoita sitä, etteivätkö reikäni olisi käytettävissä, sitä yhtä lukuunottamatta. :lol:
Teme
Viestit: 51
Liittynyt: Pe Huhti 29, 2016 7:23 pm

Re: Maajoukkuekarsinnan 2019 kellosääntö ja muu sääntökeskus

Viesti Kirjoittaja Teme »

Näinhän se Heikki on tuon elektroniikka-säännön suhteen pakko olettaa. :o Pitää tosin varmuuden vuoksi seurata ajankulua jatkossa kilpakumppaneilta salassa. Elektroniikka on kiellettyä, mutta kellossa elektroniikka on ok. Ilmeisesti rannekello, jossa on gps ei tai puhelin ole kuitenkaan ok? Sääntöhän voisi olla noin suomeksi: "gps-paikantimen ja puhelimen käyttö on kielletty". Vai onko esimerkiksi digitaalinen kello taustavalolla tai vaikka sykemittarilla sitten jo merkittävästi kilpailuetua tuova lisävaruste? Elektroninen-sana on vaan aikalailla kattava, sähköllä toimiva.
Vastaa Viestiin