Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Pilkintä ja onginta palstoille sopimaton keskustelu tänne.

Valvojat: Harri, Jarski, Olli

Avatar
Val
Viestit: 2103
Liittynyt: Su Huhti 09, 2006 4:08 pm
Paikkakunta: Tampere

Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Viesti Kirjoittaja Val »

VII
peksu
Viestit: 928
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Viesti Kirjoittaja peksu »

Tässäkin toimittaja oli ottanut sellaisia vapauksia tulkita henkilön sanomisia että voi hyvää päivää.Mitään uutta tutkimusta asiasta ei ole eikä ole lähiaikoina tulossakaan.Telkänranta on kirjoittanut kirjan elikoitten tuskasta tai tuskattomuudesta ja käyttänyt lähdemateriaalina vanhoja tutkimuksia.Esim kalojen kylkiviiva aistin "kivun" tuntemus on tiedetty jo ainakin 100v.

Jotenkin en voi vaan käsittää tuota näkemystä että cr kalastus tulisi kieltää.
Muutama esimerkki:
Pilkkikisoissa ahvenaiset mätetään pakkasella pussukkaan vellataan pitkin päivää, kopistellaan,puristellaan,litistetään lajitovereitten alle sitten jäädytetään ja seuraavana päivänä tai ehtoolla kun pussin vetäsee auki on kalat hengissä,ainakin suurimmat.(kiduttamistako)
Uistellessa kun kohteena on esim järvilohi käy päivänaikana veneessä 10 kalaa joista yksikään ei ole 60 cm joten kaikki on mätettävä takaisin kitumaan.Kyseessä ei ole cr kalastus kun tarkoitus oli saada raavikala.(kiduttamistako)
Kalastuksen yhteydessä esim saimaalla käy joulu ja uusivuosi ja pääsiäinen samaan aikaan ja vetäset komean nieriän,kala on äärimmäisen uhanalainen mutta jos cr kielletään et voi sitä takaisin laittaa kun se kärsii,siitäkään huolimatta että pikku kivun jälkeen kaveri voisi jatkaa sukuaan.(kiduttamista)
Pistät katiskan veteen ja menet madeaikaan viikonpäästä sen tyhjäämään,jotkut kaloista ovat viikon uineet ympyrää jotkin ovat alkaneet kutea katiskaan jotkut ovat olleet paniikissa ja hakanneet viikon päätään verkkoseinään.(kiduttamista)
Pekka laittaa verkot kuhan surmaksi ja jigimiesten raivoksi veteen,tulee seuraavana iltana ne kokemaan.Jokut kaloista jos niitä on ovat ollet verkossa jo 20h elossa mutta pikkuhiljaa tukehtuen hirkanneet itseään pakettiin,verkossa on 59.9 cm taimen((kerran vuodessa)) joka on kuoleman kielissä pakko vapauttaa kun laki niin sanoo.(murhaamistako)
Kalanviljely laitoksella kalat haavilla nostellaan altaasta toiseen,ne sätkivät ja tuntevat kipua.(onko kyseessä cr kalastus)

Ituhippi asuu Helsingissä ja on päättänyt ostaa hyvän mielen kaupasta hyvän mielen tonnikalaa joka on kestävästi pyydetty vavalla ja koukulla ja pari luomu salaattia.
Malediiveilla ukot istuu rivissä laivankannella ja kiskoo boniitot laivan kannelle niin että mäjähtää,siinä se sätkii tunteja itseään hengiltä ja mahorkka haisee.Joskus seuraavana päivänä puolimädät kalat sullotaan purkkeihin.
Salaattikin tuntee kipua,se on elävä olento jolla on myöskin kyky aistia sioita ympärillään ja jotkin kasvit kuten leppä esim, viestivät toistensa kanssa juurillaan todennäköisesti salaattikin.Ituhippi rouhasee salaatistaan lehden ja jättää lopun salaatin kitumaan jääkaappiin joka ei ole salaatin luontainen elinympäristö,salaatti nahistuen kuolee,istahtaa tervalepästä tehdylle jakkaralle jonka juuristö vieläkin elää ja koittaa parhaansa mukaan kasvattaa uutta yksilöä juurakostaan.
PS: kasvit tuntevat kipua yhtäsuurella todennäköisyydellä kuin kalatkin ja aiheesta on tutkimuksia.
Jotta elämä olisi mahdollista joku kärsiija kituu aina.Jokainen kalastaja tekee ratkaisunsa kalan ottamisesta tai päästämisestä loppuviimein itse.Lakikin edellyttää tietynmäärän crrää ja sille on hyvä perustelu.Monen lajin pelastus on ollut cr kalastus ja moninaisia biotooppeja on pelastunut ihmisen suunattomalta ahneudelta kun on voitu harjoittaa kalastusta vaikka kanta onkin uhanalainen.Kokonaisia jokialueita olisi muutettu viljelysmaaksi jos paikalliset ei olisi voineet viedä turisteja väsyttelemään suuria harvinaisia kaloja.Eikö luonnon suojelu olekkaan hyvä perustelu cr kalastukselle?
Miltähän kanttarellistä mahtaa tuntua kun sen itiöemä leikataan.Sehän on kuin veisi mieheltä munat.((onneksi on niin pienet että ei haittaa)) :mrgreen:
peksu
ahvena
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Marras 07, 2012 10:05 pm

Re: Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Viesti Kirjoittaja ahvena »

Telkänrannan oman kommentin mukaan juttu oli päkistetty (taas kerran) kasaan lähinnä toimittajan mielikuvituksessa. Opetus, lähteet pitää nykyään tarkastaa kahteen kertaan, vaikka juttu tulisi Suomen Tietotoimistolta. Omat mielipiteet sekoittuvat toimittajilla helposti faktoihin nykyään.

http://www.perhokalastajat.net/keskuste ... 4&start=60
peksu
Viestit: 928
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 5:25 pm
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Viesti Kirjoittaja peksu »

Kummallista kokojutussa on lähinnä se miksi kukaan "todellisista" ympäristönsuojelijoista ei sano tähän asiaan mitään esim WWF yms. Lieneekö heillä itselläänkin liian likaiset jauhot pussissa vai??
Kuinka monta tällaisen järjestön jäsentä on nähty kunnostamassa esim puroa taimenille. Siinähän kunnostetaan samalla elinympäristöä monelle muullekkin otukselle mm selkärangattomista aina saukkoihin ymv. Maksaako Marine Harvest tosiaankin niin hyvin vaikenemisesta.? Muutamasta särkännimen pulladelfiinistä ollaan kyllä huolissaan ja jeesustellaan.
Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi lopettamaan kaikki 4 delfiiniä niin saadaan Sipilälle nekin miljoonat mitkä tämäkin leikki tulee maksamaan.

Sukupuutto olisi jo kohdannut tuota Tonavanjokilohtakin ilman cr kalastusta ja sen ympärille syntynyttä bisnestä, samoin olisi käynyt valkosammen palettisammen ja ties kuinka monen muun otuksen jotka uivat /ryömivät samoilla jokialueilla. Aikapaljon hyvää pikkuisesta koukunpistosta ja näennäisestä kärsimyksestä.
Kärsimys kun ei koskaan lopu maailmasta ,eikä yksilön kuolemakaan poistu cr menetelmilläkään se vaan siirtyy jonnekkin tulevaan jona aikana voi tapahtua aikapaljonkin.
Kuinka paljon iloa ja pikkusäyneitä kerkisi pahiksenkin Marko säykky tuottaa kun se ainakin 6 kertaa ongittiin yhden kerran sijaan.
peksu
heikki
Viestit: 451
Liittynyt: Su Marras 12, 2006 12:59 pm

Re: Nyt taas tutkijat ovatkin sitä mieltä, että...

Viesti Kirjoittaja heikki »

:D Kyllä se nyt vaan on niin, että kaikista kalan ystävistä pitää nyt tehdä oikein lailla kavissyöjiä. Joulun aikaan sikojenkin pitää hakea turvapaikkaa muslimimaista. Eläimiä ei saa rokottaa, antaa rabieksen levitä vapaasti.
Mutta ylihuomenna mennään pilkille. :wink: Lähtee särjet ja ahvenet niin kuin telkänrata ei kun telkkä pöntöstä !
Vastaa Viestiin